grillage foundation چیست؟

grillage foundation چیست؟

با سلام با یک پست دیگر از معرفی grillage foundation (فونداسیون شبکه ای از تیرهای سنگین که در جاهای سست بجای پی ساختمان قرار میدهند)، در خدمت شما دوستان هستیم.

فونداسیون شبکه ی مشبک  که در جاهای سست بجای پی ساختمان قرار می گیرد، زمانی استفاده میشود که بار سازه های سنگین نیاز دارد ، از ستون، اسکله ها و یا شمع  به خاک با ظرفیت تحمل بار پایین، منتقل شود. فونداسیون طرح مشبک  مشخص شده،  اغلب  سبک تر و مقرون به صرفه تر می باشد زیرا با این روش ،حفاری عمیق و منطقه لازم در فونداسیون سازه را  به منظور کاهش شدت فشار، در ظرفیت باربری ایمن از خاک  قرار می دهد. بسته به مصالح مورد استفاده در ساخت و ساز، فونداسیون شبکه های مشبک می توانند بطور گسترده در دو دسته زیر تقسیم شوند:

الف) شبکه ی مشبک فلزی فنداسیون 

ب) شبکه ی مشبک چوبی فنداسیون 

 

شبکه ی مشبک فلزی فنداسیون 

فونداسیون شبکه مشبک فلزی ، شامل تیرآهن های فلزی می باشد که اغلب به عنوان تیر فونداسیون مشبک شناخته می شود و اکثرا بصورت تک یا دو ردیفه مورد استفاده قرار میگیرد. در صورت استفاده از دو ردیف تیر در فونداسیون، ردیف بالایی بصورت عمود بر تیرهای پایینی قرار می گیرد. در هر ردیف تیرهای فونداسیون، با کمک اسپیسرها فاصله ۲۰ میلی متری برای آرماتورها را ایجاد کرده و از آرماتور های با قطر ۲۵ میلی متر استفاده می کنند و با ایجاد فاصله در نظر گرفته شده در بین تیرها کار بتن ریزی و مترام کردم بتن ها را با راحتی انجام می دهند. حداقل فضای ۸ سانتی متری در نظر گرفته شده بین تیرها مناسب ترین حالت می باشد ولی در هر صورت، فاصله بین بال تیرها از یکدیگر نباید بیش از یک و نیم تا دو برابر عرض بال یا ماکزیمم ۳۰ سانتی متر باشد. اگر فاصله تیر اهن ها از هم دور شود و بین آهنا فاصله زیادی بیفتد، این خطر وجود دارد که در بتن ریزی یکنواختی بین بتن و تیر ها صورت نگیرد. به عنوان مثال، ممکن است در  فونداسیون شکست اتفاق بیفتد. به منظور حفاظت از تیرها در برابر خوردگی، حداقل پوشش بتن در طرف بیرونی تیر (مانند بال های تیر ردیف بالایی) باید ۱۰ سانتی متر باشد و پوشش بتن در زیر تیرهای ردیف پایینی نباید کمتر از ۱۵ سانتی متر لحاظ شود.

خواندن مطلب
تفاوت در انواع فونداسیون ها

 

شبکه ی مشبک فلزی فنداسیون

 

شبکه ی مشبک چوبی فنداسیون

اگر با خاکی که با آن رو به رو هستیم ، نرم و اشباع شده از آب باشد. دیواره های ساختمان می توانند با فونداسیون شبکه مشبک چوبی بصورت بهینه و اقتصادی پشتیبانی شوند. از فونداسیون های شبکه ای چوبی  می توان با خیال راحت برای ساختمان های سبکT با محدود کردن بارگذاری در خاک به ۵٫۵ ton / sq.m استفاده کرد. در این نوع ساخت و ساز، بلوک بتن معمولا در زیر پای دیوار

توسط پلت فرم چوب جایگزین شده است.

 

شبکه مشبک چوبی

 

ضخامت پلت فرم چوب متشکل از تخته، معمولا ۸ سانتی متر تا ۱۰ سانتی متر می باشد و  در دو لایه مرتب شده است، یکی طولی و از سوی دیگر، در سراسر دیوار ،خارج از پایه ستون ها، حدود ۴۵ سانتی متر تا ۶۰ سانتی متر در دو طرف دیوار بسط داده شده است(شکل بالا). در پایین ترین لایه، ضخامت تخته ۵ سانتی متر تا ۱۰ سانتی متر بسته به بارگیری و شرایط  محل می باشد. دو لایه تخته توسط قطعه مستطیلی شکل که از چوب می باشد از هم جدا شده اند که این فاصله کمتر از ۳۵ سانتی متر می باشد.

مرکز به مرکز عمق قطعه چوبی مستطیلی شکل باید ۰٫۷۵ برابر پهنای چوب ها باشد.

در ینجا فونداسیون های مشبک را بررسی کردیم. امید است این مطلب اموزشی برای شما مفید بوده باشد.

پیمان خدام خراسانی _ گروه مهندسی عمران نوین

مدرس نرم افزار های BIM ، طراح ، شاپکار سازه های مسکونی و صنعتی و مدرس دروس طراحی سازه های فولادی در دانشگاه ، بلاگر در حوزه نرم افزار های مهندسی عمران

عضویت

مقاله های مرتبط :

دوره های آموزشی مرتبط :

دیدگاه خود را بیان کنید :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.