جلسه بیستم معرفی سازه های فولادی

جلسه بیستم معرفی سازه های فولادی

با جلسه بیستم معرفی سازه های فولادی در خدمت شما هستیم.

شیشه ساختمانی

شیشه ماده ای است بیرنگ، شفاف، نور گذران، سخت و شکننده با سختی حدود ۵/۶ که در ساختن ظروف، اشیای زینتی، آئینه و در و پنجره ساختمان مصرف می شود. در ساختمان ها شیشه جام ساختمانی، برای عبور نور و در عین حال جلوگیری از تأثیر عوامل جوی به داخل ساختمان به کار می رود. مواد اولیه شیشه های جام ساختمانی که عمدتاً از نوع سیلیسی، آهکی، سودا یی هستند عبارتند از ماسه سیلیسی، مواد گدازآور آهکی و سودا یی . شیشه سازی شامل چهار مرحله عمده ذوب، شکل دادن، بازپخت یا تاباندن و پرداخت می باشد.

در مرحله ذوب مواد اولیه را به صورت گرد نرمی در می آورند و به اندازه معینی با یکدیگر می آمیزند و سپس در کوره شیشه سازی آنها را ذوب می کنند و معمولاً قدری خرده شیشه نیز در کوره می ریزند. شیشه های جام ساختمانی را به صورت شیشه ورق ، شیشه تخت و شیشه شناور تولید می کنند. شیشه ورق به روش کشیدن تولید می شود، در این روش شیشه را به صورت نوار ممتد پیوستهای از کوره بیرون می کشند و به صورت شاغولی (در چاه) یا افقی (در کانال) از میان غلتک یاه ی عبور داده و آن را تدریجاً سرد می کنند. عمل بازپخت یا تاباندن در محفظه ای به نام گرمخانه انجام می شود، پس از آن شیشه را به طولهای دلخواه می برند و پس از بازرسی و پیرایش ، به اندازه نهایی درآورده، بسته بندی کرده و به بازار مصرف می فرستند. شیشه تخت را به روش ریختن یا خروج از قالب شکل داده و پس از سرد کردن تدریجی و تاباندن، آن را می سایند و سطح آن را پرداخت می کنند.

خواندن مطلب
جلسه بیست و یکم معرفی سازه های فولادی

تولید شیشه شناور در سالهای اخیر، ابداع شده و در حال گسترش است.
در این روش شیشه مذاب پس از خروج از کوره به صورت نوار افقی ممتدی بر روی قلع مذاب عبور داده شده، در همین حال ناهمواریهای سطح روی شیشه به کمک شعله مرتفع می شود. از آنجا که سطح قلع مذاب و سطح روی شیشه در اثر نیروی وزن همواره افقی هستند، در نتیجه دو سطح شیشه تولیدی به این روش کاملاً موازی و ضخامت شیشه در همه جای آن یکنواخت است. شیشه پس از شکل گرفتن و عبور از گرمخانه تابانده می شود و پس از برش، بازرسی، اندازه کردن و بسته بندی به بازار مصرف روانه می گردد.

شیشه را به صورت ساده و گلدار در رنگهای متنوع و به صورت منعکس کننده) نیم آئینه) تولید می کنند. برای ساختن شیشه گلدار از غلتکهای برجسته و نقشدار استفاده می کنند. رنگ شیشه های رنگی ممکن است در تمام ضخامت یا به صورت سطحی باشد یا به روش الکتروشیمیایی در عمق بسیار کمی از سطح شیشه به صورت لایه نازکی قرار گیرد. در شیشه های منعکس کننده، مواد فلزی براق به روش یاد شده در شیشه قرار می گیرند. برخی از رنگها گرماگیر هستند و در فصول گرم سبب کاهش ورود گرما از طریق شیشه های رنگی به داخل ساختمان و در نتیجه کاهش بار برودتی دستگاههای تهویه می شوند. علاوه بر شیشه های شفاف ساده، شیشه های کدر (یا تار)، شیری و مات نیز ساخته می شوند. برخی از شیشه ها را با عملیات حرارتی یعنی گرم کردن تا حد سرخ شدن و سرد کردن ناگهانی یا با عملیات شیمیایی میتنند. شیشه تنیده از شیشه جام معمولی ساخته میشود، ولی در برابر فشار ضربه و شوک حرارتی، دارای استحکام بیشتری است و تا حدی نشکن است. در صورت شکستن، برخلاف شیشه معمولی که دارای لبههای تیز خنجری است، به شکل دانههای نخودی خرد میشود و از این رو آن را شیشه ایمنی می نامند. شیشه ایمنی را نمی توان برید، سائید، تراشید و سوراخ کرد و قبل از تنیدن باید این قبیل عملیات روی آن انجام شود. گاهی اوقات برای استحکام بخشیدن به شیشه معمولی در برابر خمش و ضربه و جلوگیری از ریزش قطعات آن هنگام شکستن و آتشسوزی با قراردادن تور سیمی در میان شیشه، آن را مسلح می سازند. برخی از شیشه ها در دو یا چند لایه ساخته شده و بین آنها را لایهای از مواد پلاستیکی شفاف قرار می دهند، این قبیل شیشه ها به هنگام شکستن خرد شده، ولی قطعات آن نمی ریزد.

خواندن مطلب
جلسه سیزدهم معرفی سازه های فولادی

بلوک شیشه ای را یا از طریق دمشی همانند بطری سازی به شکل توخالی قالب می زنند و یا با جوش دادن لبه دو قطعه نیم بلوک توگود و پرس کردن آنها به یکدیگر می سازند. بلوکهای شیشه ای در انواع ساده و تزئینی ساخته شده و برای گذراندن نور، از آنها بهره گیری می شود. بلوکها در عین حال عایق حرارتی و صوتی نیز هستند، ابعاد بلوکهای شیشهای معمولاً ۲۰×۲۰یا ۳۰×۳۰سانتیمتر و ضخامت آنها ۱۰سانتیمتر است. شیشه های عایق حرارتی و صوتی از دو یا چند لایه ساخته می شوند و لبه آنها دور تا دور جوش داده می شود.

انطباق با مشخصات و استانداردها

شیشه های مصرفی در هر پروژه باید از نظر ویژگیهای فیزیکی، شیمیایی و مکانیکی، اندازه، ضخامت،
رنگ و سایر مشخصه های ظاهری منطبق با نقشه های اجرایی، مشخصات، دستور کارها و دیگر مدارک
پیمان باشند.
نمونه شیشه های مصرفی در درب و پنجره و نما و شیشه های ایمنی باید قبلاً به تصویب دستگاه نظارت
برسد.
ویژگی های شیشه های جام و ایمنی ساختمانی و روشهای آزمایش آنها باید مطابق استانداردهای ایرانی
زیر باشد:

استاندارد شماره ۴۳ و ۲۲۸ و ۲۲۹ و ۸۹۷ و ۲۳۸۵

هر استاندارد ایرانی دیگری که تا زمان انعقاد پیمان در باره شیشه ساختمانی تدوین یا تجدید نظر شود.

ویژگیها و حداقل حدود قابل قبول

شیشه های مصرفی باید نو، کاملاً صاف، شفاف، بیرنگ، عاری از موج و فاقد حباب های هوا و یا هر نوع عیب دیگری نظیر لب پریدگی، لب برآمدگی، ناخنک، ترک، خراش، لکه، دودزدگی و خم باشد.

خواندن مطلب
دانلود دیتیل سازه سوله به همراه تمام جزئیات

ضخامت شیشه باید در تمام سطح یکنواخت بوده و صافی و یکنواختی ضخامت آن به قسمی باشد که اگر از زاویه ۶۰درجه از پشت شیشه به جسمی که در فاصله یک متری آن قرار دارد نگریسته شود، آن جسم کج و معوج به نظر نرسد. شیشه باید قابلیت رنگ آمیزی داشته باشد، و خاصیت ارتجاعی و انعطاف پذیری خود را حفظ کند. شیشه باید در برابر عوامل جوی و هوازدگی پایدار بوده و پس از گذشت مدتی کدر نشود

ضخامت شیشه و رواداریهای آن در جدول( ۲-۱۰-۳-۱ الف) آمده است

رواداری در میزان خم شیشه تا ۰٫۱ % مجاز است. اندازه درازا و پهنای لبپریدگی، نباید بیش از ضخامت شیشه باشد.

شیشه های بریده باید کاملاً گونیا بوده و رواداری و فاصله آن تا اضلاع دو مستطیل محاطی و محیطی مطابق جدول( ۲-۱۰-۳-۱ ب) باشد.

معرفی سازه های فولادی جلسه بیستم

این قسمت از محتوا مخصوص کاربران عضو سایت است. برای نمایش کامل محتوا باید در سایت عضو شوید یا وارد حساب کاربری خود شوید !

علی رضایی هستم هدف من در راستای ایجاد این فضای آموزشی تبادل فکر، علم و فناوری است که جامعه مهندسی به شدت به آن نیازمند می باشد پس با تمام توان برای احیای این هدف می کوشم.

عضویت

مقاله های مرتبط :

دوره های آموزشی مرتبط :

دیدگاه خود را بیان کنید :

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.